• Terms and Conditions
 • Sign up for newsletter
 • Back to the overview

  Voor als het weer mag! Het anderhalve meter-event

  Het corona virus zorgt ervoor dat we nog een hele tijd moeten leven in een ‘anderhalve meter-samenleving’. Binnen de eventbranche wordt er al druk gespeculeerd over de mogelijkheden voor zogenoemde ‘anderhalve meter-events’. Hierbij worden speciale maatregelen genomen, om ervoor te zorgen dat groepen mensen op een veilige en verantwoorde manier, bij elkaar kunnen komen.

  Hieronder een greep uit de meest gehoorde ideeën en ontwikkelingen!

   

  • Crowdmanagement: Vanaf het moment dat de gasten op de locatie aankomen, wordt met markeringen op de grond duidelijk gemaakt waar ze heen moeten. Afgebakende vakken moeten ervoor zorgen dat zij op gepaste afstand van elkaar blijven, zowel in plenaire ruimtes, als bijvoorbeeld bij de garderobe en toiletten. Medewerkers op de locatie houden in de gaten dat iedereen zich goed aan de regels houdt.
  • Registratie: Er zal worden gewerkt met contactloos inchecken op locatie en zelfscan balies, waar de gasten zelf een gepersonaliseerde badge kunnen maken.
  • Hygi√´ne: Deuren worden voor de gasten geopend door medewerkers van de locatie, zo hoeven de gasten zelf niks aan te raken. Op verschillende plekken in de ruimte staan hygi√´ne stations, waar de gasten hun handen kunnen ontsmetten. Waar normaliter zo veel mogelijk achter de schermen wordt schoongemaakt, wordt dus nu juist in het zicht van de gasten gedaan. Dit cre√´ert een gevoel van veiligheid.
  • F&B: Er wordt gewerkt met individuele boxen voorzien van voorverpakte broodjes, snacks of borrelhapjes. Gasten hoeven dus niet heen en weer te lopen naar een buffet. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van disposable serviesgoed.
  • Zaalopstelling: Er wordt rekening gehouden met voldoende afstand tussen gasten. Je kan dit ook gemakkelijk cre√´ren door te werken met ander meubilair, bijvoorbeeld de ouderwetse ‚Äòschoolopstelling‚Äô met een tafeltje en een stoel. Het is belangrijk om het aantal bewegingen van gasten te minimaliseren, dus mochten er break-out sessies gehouden worden, dan wisselen alleen de sprekers van zaal. Check hieronder een impressie van de eventlocatie SugarCity.

   

  Met bovenstaande maatregelen organiseer je straks een corona-proof event!

  Benieuwd naar de mogelijkheden voor een aangepast event? Klik hier

  Durf je een live event toch nog niet aan? Dan helpen wij je graag verder met een online event! Klik hier

  Sign up for our newsletter.